vliegende brigadier


vliegende brigadier 1.0

(wetenschap; politiek en bestuur; onderwijs en opvoeding; (vooral) in Nederland)

medewerker van de vliegende brigade, een in Nederland in 2004 en 2005 in het leven geroepen organisatie om gemeenten te ondersteunen in het vroegschoolse onderwijs

Algemene voorbeelden


De Vliegende Brigade is in het leven geroepen om zeer zwakke scholen te begeleiden. Zwakke scholen kunnen 100 uur gratis begeleiding krijgen van zo'n vliegende brigadier [...]. Medewerkers van het Centrum educatieve dienst komen zes keer de groepen bezoeken en coachen daarbij de leerkrachten. Dat doen ze op het gebied van begrijpend lezen en rekenen. Daarnaast organiseren ze ook vier teambijeenkomsten.

http://mc.thuisbladen.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=8958&Itemid=32,

De leerlingen hadden daar zomaar even een gemiddelde eindscore van 537,3 neergezet, die ruim voldoende was om binnenkort eens met de inspectie te overleggen over een tussentijdse meting. Eerst willen we daar a.s. donderdag nog even met onze vliegende brigadier overleg over hebben. Sinds maart staan we dus op de site van de inspectie als zeer zwak.

http://bosrand-kerkenveld.schoolsunited.info/syndeo_data/media/schoolkranten/schoolkrant_mrt_12.pdf,

Heeft diverse functies in het onderwijs bekleed o.a. als intern begeleider en directeur. Volgde de studie integraal leiderschap aan de UVA en koos drie jaar terug voor het onderwijsadviesvak. Is met name sterk in de procedurele kanten van het adviesvak [...]. Volgde onlangs de training tot 'Vliegende Brigadier'. Zij brengt structuur aan binnen projecten en is praktisch en concreet.

http://www.maet.nu/over-maet/onze-adviseurs